Bine ai venit pe Mix Romania Forum!
+ Răspunde la thread
Pagina 1 din 3 1 2 3 UltimaUltima
Rezultate de la 1 la 10 din 21
    Pot să merg singur cu avionul până în Anglia?
    Am căutat informaţii şi am văzut că nu pot să merg singur. Numai dacă sunt cu ambii părinţi sau unul dintre ei sau îl alt caz cu un însoţitor.
    Am mai mers cu maşina şi autocarul în afară, dar era în alte circumstanţe.

Ştiţi cumva dacă pot să merg şi singur? Sau unde să mă duc să întreb? Parcă am auzit că există o cerere pe care o complectează părinţii şi nu este nicio problemă, dar pe net scrie altceva.

Nu poti sa mergi singur cat timp esti minor, doar cu parintii sau cu un alt insotitor dar pt asta trebuie o procura de la notariat semnata de ambii parinti.

Quote Postat de Laura View Post
    Nu poti sa mergi singur cat timp esti minor, doar cu parintii sau cu un alt insotitor dar pt asta trebuie o procura de la notariat semnata de ambii parinti.
    Eh păcat că nu te cred. Pe alte forumuri.. 5 persoane mi-au spus că pot să merg.

Mă duc cu părinţii la notar, iau procura.. şi după vorbesc cu cei de la agenţie.. şi o să pună ei pe cineva sau o stewardesă care cică are " grijă " de mine..

Aşa că problema s-a rezolvat..

Administrator Lau se află în drumul spre celebritate!

Quote Postat de Dany View Post
    Eh păcat că nu te cred. Pe alte forumuri.. 5 persoane mi-au spus că pot să merg.

Mă duc cu părinţii la notar, iau procura.. şi după vorbesc cu cei de la agenţie.. şi o să pună ei pe cineva sau o stewardesă care cică are " grijă " de mine..

Inca nu-s documentat si nu vreau sa vorbesc prostii, dar daca zici ca mergi la notar si faci procura, pe numele cui o faci? In cazul in care nu stii, procura in sine reprezinta o imputernicire a titularului unui contract sau a detinatorului anumitor drepturi prin care imputerniceste o alta persoana sa aiba drept de semnatura in locul sau sau sa poata sa procedeze la anumite actiuni, in locul titularului.

Asadar, gandeste-te mai bine la faza cu "stewardesa", pentru ca nu cred ca vor veni cei de la agentie cu voi la notar pt a va aduce o stewardesa care sa te ia in grija! Documenteaza-te bine si mai vorbim. Eu zbor catre un dus si apoi aterizez fortat in pat..incerc sa vad ce mai aflu maine (azi), daca nu-s prea ocupat pe la birou! Bafta multa!

In momentul in care te duci la notariat sa faci procura trebuie sa ai deja datele insotitorului, nu ti-l gasesti tu pe parcurs.

Quote Postat de Lau View Post
    Inca nu-s documentat si nu vreau sa vorbesc prostii, dar daca zici ca mergi la notar si faci procura, pe numele cui o faci? In cazul in care nu stii, procura in sine reprezinta o imputernicire a titularului unui contract sau a detinatorului anumitor drepturi prin care imputerniceste o alta persoana sa aiba drept de semnatura in locul sau sau sa poata sa procedeze la anumite actiuni, in locul titularului.

Asadar, gandeste-te mai bine la faza cu "stewardesa", pentru ca nu cred ca vor veni cei de la agentie cu voi la notar pt a va aduce o stewardesa care sa te ia in grija! Documenteaza-te bine si mai vorbim. Eu zbor catre un dus si apoi aterizez fortat in pat..incerc sa vad ce mai aflu maine (azi), daca nu-s prea ocupat pe la birou! Bafta multa!
    Quote Postat de Laura View Post
    In momentul in care te duci la notariat sa faci procura trebuie sa ai deja datele insotitorului, nu ti-l gasesti tu pe parcurs.
    Eu mâine o să merg la notar şi diseară o să vorbesc cu fratele meu la care trebuie să mă duc.
    Mie mi-au zis mulţi de chestia asta. Nu ştiu sigur ce iau de la notar, dar pot. De la notar este nu ştiu ce chestie care o semnează părinţii pt că mă lasă singur. În fine.. deja am destule informaţii.
    După ce o să merg la notar şi după ce o să vorbească fratele meu cu cei de la agenţie.. o să scriu cum stă treaba şi ce trebuie făcut.

Eu mâine o să merg la notar şi diseară o să vorbesc cu fratele meu la care trebuie să mă duc.
    Mie mi-au zis mulţi de chestia asta. Nu ştiu sigur ce iau de la notar, dar pot. De la notar este nu ştiu ce chestie care o semnează părinţii pt că mă lasă singur. În fine.. deja am destule informaţii.
    După ce o să merg la notar şi după ce o să vorbească fratele meu cu cei de la agenţie.. o să scriu cum stă treaba şi ce trebuie făcut.
    Sa ne zici si noua ce ai rezolvat.
    Poate ca mai multi ti-au zis chestia aia, dar multi vorbesc in necunostiinta de cauza. Mai bine te duci la notariat sa-ti zica ei totul, ce acte va trebuie (tie si insotitorului), cat costa imputernicirea etc.. iti zic ei mai multe.

Nu am fost la notar, eu cu treburile mele ai mei cu ale lor.. şi na..
    Azi am vorbit cu fratele meu.. a zis să sunăm la agenţie să fim siguri ca să nu ia biletul degeaba.
    Am tot sunat şi degeaba..
    Şi pe wizzair şi pe blueair şi.. pe alte site-uri de agenţii scrie copii până în 14 ani, adulţi peste 14 ani. Aşa că am nevoie decât o cerere că mă lasă părinţii, şi presimt că nici de aia nu am voie.

Chestia cu 14 ani zic eu că reprezintă faza cu buletinul. La 14 ani iei buletinul şi este răspunzător de faptele tale.
    Când o să merg la notar o să scriu şi ce spune el..

Administrator Lau se află în drumul spre celebritate!

Nu am fost la notar, eu cu treburile mele ai mei cu ale lor.. şi na..
    Azi am vorbit cu fratele meu.. a zis să sunăm la agenţie să fim siguri ca să nu ia biletul degeaba.
    Am tot sunat şi degeaba..
    Şi pe wizzair şi pe blueair şi.. pe alte site-uri de agenţii scrie copii până în 14 ani, adulţi peste 14 ani. Aşa că am nevoie decât o cerere că mă lasă părinţii, şi presimt că nici de aia nu am voie.

Chestia cu 14 ani zic eu că reprezintă faza cu buletinul. La 14 ani iei buletinul şi este răspunzător de faptele tale.
    Când o să merg la notar o să scriu şi ce spune el..

Din cate am mai citit si eu "pe net"
    iata procedurile de indeplinit:

1. Rezervare ferma + bilet de avion;

2. Pasaport individual;

3. Daca minorul este cetatean roman, la plecarea din Romania trebuie sa se afle in posesia unei declaratii notariale din partea ambilor parinti, din care sa rezulte ca acesta, minorul, va calatori insotit de un reprezentant al companiei aeriene pe care ati ales-o.
    In cazul in care minorul este incredintat prin hotarare judecatoreasca unui singur parinte, in urma divortului, declaratia notariala va cuprinde numai acordul parintelui care il are in ingrijire.
    In cazul in care minorul cetatean roman va calatori insotit de cineva, un alt adult decat parintele/ tutorele legal , atunci pe langa declaratia notarial;a din partea parintelui/ parintilor minorului, cum ca ei sunt de acord ca minorul sa calatoreasca insotit de adultul respectiv, adultul insotitor trebuie sa prezinte si cazierul la iesirea din Romania.

4. Daca minorul nu este cetatean roman, atunci nu are nevoie de declaratia din partea parintilor/ parintelui.

5. Minorul trebuie adus la ghiseul de acceptare pasageri de catre un adult. Acest adult trebuie sa completeze un formular prin care solicita companiei transportatoare asistenta pentru minorul neinsotit pe durata calatoriei. In acest formular exista, pe langa rubricile referitoare la datele legate de calatorie, si 2 rubrici speciale: - una in care adultul care insoteste copilul la ghiseu isi va completa propriile date de identitate; a doua, in care este obligatoriu sa se completeze datele de identitate ale adultului care va prelua la destinatie minorul de la reprezentantul companiei transportatoare. La destinatie, minorul ''va fi predat'' numai adultului mentionat pe formularul de solicitare de asistenta, de la punctul de imbarcare.

Atentie! Toate companiile transportatoare( cu o singura exceptie) percep o taxa pentru acest serviciu. Asa ca, inca de la rezervarea locului, transportatorul trebuie informat asupra faptului ca pasagerul va calatori ca minor neinsotit, ca sa se plateasca si taxa aferenta serviciului.

Bafta multa si calatorie placuta, cand o fi sa pleci! Daca mai ai nevoie de lamuriri, posteaza aici, ca dam din coate si aflam raspunsurile!

Mersi pentru informaţii. Mi-a zis cineva pe forum că el a mers tot la fel cu cerere de la părinţi şi a plătit ceva la agenţie. Deci s-a rezolvat problema. Mersi încă odată!

+ Răspunde la thread
Pagina 1 din 3 1 2 3 UltimaUltima

Permisiuni de postare

• Nu poți posta thread-uri noi
  • Nu poți posta răspunsuri
  • Nu poți posta atașamente
  • Nu îți poți edita postările