Quote Postat de amalia View Post
Buna! Sunt noua pe aici si as avea o intrb. Am 17 ani, si traiesc in strainatate iar cum parintii mei muncesc nu prea isi permit sa mearga in Romania in vacante si ma gandeam sa merg cu insotitor de bord. Stiti cumva cum trebuie sa arate procura in cazul in care merg singura cu insotitor de bord? Ce acte sunt necesare in acest caz.
Am mai calatorit fara unul din parinti sau fara amn2 dar cu fratele meu si stiu ca in cazul in care nu e unul din parinti si e o ruda,cunostinta trb cazierul [eu nu l-am avut cand am calatorit cu fratimiu, si sincer am mai citit pe site-uri ca fac fite aia de la vama si ca nu te lasa, pe mine m-au lasat dupa ce le-am aratat actele de la scoala de aici (cipru) si actele precum ca locuiesc legal, doar cetatenia imi lipseste. nici macar bani nu a trb sa le dau] . in fine, revenind, ce trb sa contina procura aia in cazul in care calatoresc cu insotitor de bord?
eu am mers din Romania in Anglia. Am mers singur fara insotitor, aveam 16 ani fara 3-4 luni. Am mers cu WizzAir, si am avut noroc.
La ei pe site scria ca trebuie doar procura semnata de parinti si pot merge singur. Procura care costa putin pana in 50 de lei sa zic, si se ia de la orice notar.
Dar cand am ajuns acolo nu au vrut sa ma lase. Fiindca imi trebuia insotitor.
In principal trebuie doar procura ca te lasa parintii, si daca cunosti pe cineva care vrea sa plece in aceiasi perioada, poti vorbi cu el sa-ti fie insotitor, la fel trebuie o procura ca este insotitorul tau. Sau daca nu, vorbesti cu cei de la agentie, sa iti fie o stewardesa insotitor.

In rest nu e problema. Eu am avut ghinion din cauza ca am mers cu Wizz air si sunt mai nesimtiti, dar in rest iti zic ca nu sunt probleme. Mai ales daca vii din strainatate in Romania. Problema e daca pleci de aici in strainatate.