Ce parere aveti despre protestele / manifestarile din ultima vreme?
Ce parere aveti despre protestele / manifestarile din ultima vreme?
Sincer si la obiect, ii cred pe toti cei din strada. Au dreptate si batranii care sunt imbracati la fel ca in '89, si au dreptate si "huliganii", ca daca le-ar fi bine, nu ar face asa. Drept dovada de ce la meciurile din Spania nu se lasa cu box ca la noi ?
Iar daca se trece la pasul de revolutie, voi fi acolo, oricare ar fi situatia!
In primul rand tin sa te felicit ca ti-ai spus punctul de vedere! Pentru mine conteaza mult! Luand-o punctual, hai sa facem un pic referire la acei batrani care "sunt imbracati la fel ca in `89". Crezi ca e vina cuiva ca sunt imbracati asa? Iti zic eu, NU! Si nu sunt rautacios...de altfel, sunt foarte dezamagit de modul in care este tratata o mare parte dintre cei varstnici in tara noastra, sunt foarte dezamagit de pensiile mizere pe care le au unii dintre ei, dar mai presus de toate, sunt foarte dezamagit de faptul ca 99% dintre ei se vaita ca nu au, si apoi n-ai loc de ei la banci, unde isi fac depozite de economii cu sume de te doare mintea cand le vezi! Si crede-ma...nu-s deloc putini cei care fac asta! Nu zice nimeni sa nu strangi "pentru zile negre", insa la noi parca s-a format un obicei din asta: HAI SA NE PLANGEM! Ca, deh, daca tot se poate sa primim mai mult, de ce nu, asa-i?
Apoi, referitor la huligani, hai sa lamurim un aspect cat se poate de simplu, scurt si la obiect: Huliganii sunt huligani si-n ziua de Pasti!
La ei nu conteaza scopul acestor manifestari, la ei conteaza oportunitatea de a scanda, de a tipa in grup, de a lovi, sparge, injura, etc. Pentru ei aceasta se numeste DISTRACTIE. Nu mai intru in alte detalii "picante", ca nu are rost, insa, ca idee, vreau sa stii ca liderii lor au primit bani frumosi pentru a-si instiga grupurile sa mearga sa "protesteze". Poti deduce foarte simplu de la cine, si iti pot garanta ca stiu anumite lucruri din surse mai mult decat sigure.
Cat despre ultimul punct, cel cu "revolutia", crede-ma ca suntem foarte departe de asa ceva! Desigur, daca am rezolva ceva iesind in strada si rasturnand guvernul, am iesi cu totii si am trece la treaba! Insa, la noi e o vorba (mai in gluma, mai in serios): "Jos ai nostri....sus ai nostri!" Din nou te las pe tine sa tragi concluziile.
Asadar, ma bucur ca ti-ai spus punctul de vedere, pentru ca de asta suntem prin zona sa discutam intre noi. Concluzionand, iti zic ca toate aceste "manifestatii" au avut loc DOAR in urma "fitilelor" aprinse de partidele din opozitie (caci la bagatul jordelei printre gard suntem campioni). Si cand spun asta, ar trebui sa-ti dea de gandit apartenenta politica a celor care au deschis acele invitatii pe FaceBook de gen "haideti sa iesim, nu se mai poate asa, jos guvernul, etc".
Inchei prin a-ti spune cu mana pe inima ca sunt apolitic si voi ramane asa muuuuuult timp de acum inainte, pana cand cineva va merita sa ma alatur scopului sau! (Si, nu, nu ma consider prea bun pentru secolul asta!)
Si eu tot apolitic sunt, si cred ca de asta am fost aici prezent, sau e unul din motive cel putin. Stiu si eu cam ce se invarte de sus, ca sa se rostogoleasca jos. In '89 sau invartit rotitele din paralel, poate si de asta a fost totul mai rapid si mai eficient.
Si bineinteles, ca tot cei de sus ii vor opri daca vor incerca mai mult. Si au facuto deja intrun fel sau altul...